۱۵ تمرین مؤثر و مفید برای بیمار سکته مغزی در منزل – بخش دوم
تمرینات توانبخشی سکته مغزی برای مچ دست ،دست ها و انگشتان
چرا شما باید این تمرین را انجام دهید:
اگر چه مهارتهای حرکتی ظریف غالباً آخرین مواردی هستند که بعد از سکته بهبود می یابند، اما تمرینات دست می توانند به شما در بازیابی این موارد کمک نمایند .
۱۱- حرکت کشش مچ دست:
در حالیکه آرنج خود را بر روی میز نگه داشته اید، از دست سالم خود برای کشش به مچ دست مبتلا استفاده نمایید.
به سمت عقب و سپس به سمت جلو کشش دهید. این حرکت را به آرامی در مجموع ۵ بار انجام دهید.
۱۲- حرکت طرفی مچ دست:
دست مبتلا را در حالیکه کف دست رو به پایین است، بر روی میز قرار دهید. سپس از دست سمت سالم برای حرکت دادن مچ دست مبتلا به طرف چپ و راست استفاده کنید. به شروع حرکت فقط از مچ دست خود متمرکز شوید.
حرکت را به آرامی و در مجموع برای ۱۰ بار تکرار کنید.
۱۳- حرکت خم کردن مچ دست:
این تمرین بسیار مشابه تمرین باز و بسته کردن آرنج می باشد به جز حرکت مچ دست شما!
بطری آب را با دست مبتلا گرفته و از انگشتان دست سالم جهت تقویت و حمایت مچ دست مبتلا استفاده کنید.
اجازه دهید تا مچ دست شما به طرف پایین کشیده شده و سپس مچ خود را به طرف بالا حرکت دهید. تمرین را ۱۰ مرتبه تکرار کنید.
۱۴- حرکت چرخشی:
یک بطری آب را در دست مبتلای خود قرار داده و سپس انگشتان خود را در جهت گرفتن بطری آب خم نمایید. مجددا انگشتان دست را در جهت باز کردن حرکت دهید. حرکت را در مجموع ۱۰ مرتبه تکرار کنید.
۱۵- چرخش مداد(حرکت دشوار):
یک مداد را روی میز قرار داده و از انگشتان دست مبتلا برای چرخش آن استفاده نمایید. اگر قادر به انجام این کار هستید، تلاش کنید تا مداد را ۱۵ مرتبه به سرعت بچرخانید.
اکنون که شما با بهترین تمرینات سکته مغزی آشنا شده اید، ما خواهان آن می باشیم به شما چگونگی تطابق تمرینات را با سطح تحرک کنونی شما نشان دهیم.
شما جهت ریکاوری از فلج بعد از سکته مغزی ، نیاز به تمرین حرکات غیر فعال (پسیو) دارید. جهت ضعف عضلانی (همی پارزی) بعد از سکته مغزی نیز، نیاز به تمرین حرکات فعال (اکتیو) دارید.
تفاوت بین تمرینات فعال و غیر فعال:
افراد دچار همی پلژی (فلج در سمت آسیب دیده) نیازمند شروع تمرینات ریکاوری بعد از سکته با حرکات غیرفعال بوده و این مسیر را باید تا کسب توانایی انجام حرکات فعال ادامه دهند.
شما می توانید تمرینات را با استفاده از سمت سالم خود جهت کمک به سمت مبتلا در طی انجام هر حرکت مطابقت دهید.
علیرغم عدم توانایی شما جهت انجام این تمرینات به صورت فعال، اجرای این حرکات به صورت غیر فعال به فعال سازی نورپلاستیسیتی و بر قراری اتصال مجدد ذهن به عضلات کمک خواهد نمود.
تکرار زیاد حرکات بهترین روش جهت بهبود حرکات بعد از سکته مغزی می باشد؛ کاری که در مرکز توانبخشی ماهان زیر نظر کاردرمانگر به صورت تخصصی و پیشرفته و متناسب با شرایط هر بیمار جهت کسب حداکثر بهبودی بیماران انجام می گیرد.
بیماران دچار همی پارزی (ضعف و اسپاستیسیتی نسبی در سمت مبتلا) می توانند مستقیماً از تمرینات توانبخشی فعال استفاده نمایند.
–۱۵ تمرین مفید برای بیماران سکته مغزی جهت بهبودی سریع تحرک در منزل – بخش اول
مرکز توانبخشی ماهان در غرب تهران (آزادی ، یافت آباد ، مهرآباد و …) ارائه دهنده خدمات کاردرمانی برای توانبخشی بیماران سکته مغزی
تلفن های تماس : ۰۹۱۹۷۰۶۱۹۷۰- ۰۲۱۶۶۶۵۹۷۴۰ – ۰۲۱۶۶۶۳۴۴۰۹