درمان استرس سکته مغزی – اضطراب بعد از سکته مغزی در میان بازماندگان شایع است و می تواند تاثیر عمده ای بر زندگی روزمره داشته باشد. سکته مغزی می تواند اثرات ثانویه جسمی و عاطفی مختلفی ایجاد کند ، اغلب استقلال بازماندگان را تغییر می دهد و منجر به عوارض سلامتی دیگر می شود. به همین دلیل ، اضطراب یکی از شایع ترین چالش های عاطفی پس از سکته مغزی است.
مقابله با اضطراب پس از سکته مغزی می تواند برای بازماندگان و مراقبان دشوار باشد. برای کمک به شما در این وضعیت ، این مقاله علائم مختلف اضطراب را که یک بازمانده سکته مغزی ممکن است تجربه کند ، مورد بحث قرار می دهد. سپس ، ما شما را از طریق گزینه های درمانی موجود برای کمک به مدیریت علائم اضطراب خود راهنمایی خواهیم کرد. این گزینه ها شامل داروها و روش های طبیعی برای کمک به شما در تصمیم گیری بهترین موارد برای نیازهای منحصر به فرد خود خواهد بود. درمان استرس سکته مغزی
اضطراب را می توان به روش های مختلفی توصیف کرد اما اغلب با ترس و وحشت در پاسخ به برخی فعالیت ها یا موقعیت های روزانه مشخص می شود. این می تواند هم یک پاسخ جسمی و هم روانی باشد ، که گاهی اوقات در مقایسه با خود این وضعیت به تنهایی این پاسخ نامناسب به نظر می رسد. اضطراب نیز گاهی اوقات به عنوان احساس نگرانی شدید یا ناراحتی ، بی قراری یا تحریک پذیری توصیف می شود.
علاوه بر اثرات شدید روانی اضطراب ، این وضعیت می تواند منجر به اثرات فیزیولوژیکی مختلف شود. این شامل تعریق ، لرزش ، احساس سوزن سوزن شدن در اندام ها ، افزایش ضربان قلب و حتی درد قفسه سینه است. این علائم اگر درمان نشوند می توانند بسیار شدید و ناتوان کننده به نظر برسند. درمان استرس سکته مغزی
دلایل زیادی وجود دارد که یک بازمانده ممکن است بعد از سکته مغزی دچار اضطراب شود. به عنوان مثال ، بازماندگان اغلب اضطراب مربوط به سلامتی خود را تجربه می کنند. یک مطالعه اخیر نشان داده است که ۲۵ درصد از بازماندگان سکته مغزی اضطراب متوسط تا شدید را تجربه می کنند. این اضطراب اغلب بین دو تا هشت هفته پس از سکته مغزی رخ می دهد ، اگرچه می تواند در هر زمان در روند بیماری بهبودی رخ دهد.
برخی از شایع ترین نگرانی هایی که بازماندگان سکته مغزی گزارش می دهند عبارتند از:
بیشتر این ترس ها قابل درک هستند و حتی طبیعی و سالم هستند. با این حال ، اگر اضطراب ادامه یابد و طاقت فرسا شود ، ممکن است دچار اختلال اضطراب شده باشید. این می تواند تاثیر عمده ای بر سلامت ، استقلال و روابط پس از سکته مغزی داشته باشد. به همین دلیل ، مهم است که اضطراب خود را شناسایی و درمان کنید ، که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
اختلالات اضطرابی چیزی بیش از یک احساس نگرانی مداوم ایجاد می کند. همانطور که قبلا بحث کردیم ، اضطراب می تواند شامل بسیاری از علائم جسمی و روانی دیگر باشد. به همین دلیل ، ممکن است برای بازماندگان دشوار باشد که بین احساسات موقت نگرانی در مورد یک وضعیت و اضطراب واقعی تمایز قائل شوند.
آنچه اختلالات اضطرابی را از نگرانی طبیعی متمایز می کند شدت و استقامت است. همه گاهی اوقات احساس عصبی بودن می کنند ، اما برای کسی که بعد از سکته مغزی دچار اختلال اضطراب است ، این عصبی بودن احساس بسیار زیادی خواهد داشت و اغلب اتفاق می افتد. متاسفانه ، اضطراب حتی می تواند بازماندگان را از شرکت در چیزهایی که دوست دارند متوقف کند. نشانه های دیگری که ممکن است اختلال اضطراب داشته باشید عبارتند از:
بیشتر اختلالات اضطرابی پس از سکته مغزی ناشی از تغییرات روانشناختی و بیولوژیکی در مغز است. علاوه بر این ، انواع مختلفی از اضطراب وجود دارد که می تواند منحصر به فرد باشد. برخی از انواع اضطراب ممکن است نیاز به روش های پیچیده تر درمان داشته باشند.
اگر این علائم مداوم را تجربه می کنید ، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید. آنها به شما کمک می کنند تا با مراقبت مناسب برای مدیریت اضطراب و بهبود سلامت روانی و عاطفی خود ارتباط برقرار کنید. علاوه بر این ، اگر احساس افسردگی پس از سکته مغزی را تجربه می کنید ، می توانند کمک کنند ، زیرا این در بین بازماندگان شایع است.
اولین قدمی که می توانید برای مقابله با اضطراب پس از سکته مغزی بردارید جستجوی اطلاعات است. صحبت با پزشک یا روانشناس در مورد احساسات شما می تواند به شما کمک کند تا عدم اطمینان را از بین ببرید و به شما احساس کنترل بیشتری بدهد. علاوه بر این ، درخواست حمایت از دوستان ، خانواده و گروه های خود در جامعه می تواند به شما کمک کند تا در هنگام اضطراب پس از سکته مغزی احساس تنهایی کمتری داشته باشید. درمان استرس سکته مغزی
علاوه بر درخواست حمایت از اطرافیانتان ، روش های خاصی برای مدیریت اضطراب وجود دارد. این روش های درمانی و مقابله ای که شامل درمان های دارویی و غیر دارویی است شامل موارد زیر است:
یکی از بهترین راه های مقابله با اضطراب پس از سکته مغزی ، تمرین تکنیک های خود آگاهی است. خود آگاهی به معنای تمرکز بر لحظه حاضر است. این می تواند به شما کمک کند تا از فکر کردن در مورد آینده که اغلب منبع اضطراب است ، دست بردارید. در واقع ، یک مطالعه اخیر نشان داد که تمرین خود آگاهی به اندازه دارو برای درمان اضطراب موثر است. درمان استرس سکته مغزی
برای تمرین خود آگاهی ، داشتن یک نقطه تمرکز کمک می کند که توجه شما را به بدن شما جلب می کند. برای اکثر مردم ، این نقطه تمرکز نفس آنهاست. وقتی روی نفس خود تمرکز می کنید ، فکر کردن مخفیانه برای افکار و نگرانی ها بسیار سخت تر است.
چگونه شروع کنیم:
با بستن چشم ها و استنشاق آهسته شروع کنید. تصور کنید که هوا از طریق بینی شما وارد می شود ، ریه های شما را پر می کند و شکم شما را بزرگ می کند. بعد ، وقتی نفس می کشید ، هوا را به همان شکل تصور کنید. وقتی این کار را چند بار انجام دادید ، سعی کنید آگاهی خود را گسترش دهید تا احساسات خود را یادداشت کنید. چه صداهایی می شنوید؟ پاهات روی زمین چه حسی دارن؟ چه احساساتی را احساس می کنید ؟
در طول زمان خود آگاهی ، شما همچنین می توانید آرامش عضلانی تدریجی را برای افزایش آگاهی از بدن خود تمرین کنید. این می تواند تنش عضلانی را کاهش دهد که اغلب به دلیل اضطراب ایجاد می شود.
شل شدن تدریجی عضلات شامل کشش تدریجی گروه های عضلانی و سپس شل شدن آنها است. از پاها شروع کنید ، انگشتان پا را خم کنید و چند ثانیه نگه دارید ، سپس استراحت کنید. به مچ پا حرکت کنید ، آنها را به سمت بالا خم کنید و نگه دارید ، سپس دوباره استراحت کنید. به حرکت به سمت بالا بدن ادامه دهید تا به سر خود برسید. وقتی کارتان تمام شد ، عضلات شما باید احساس آرامش بیشتری داشته باشند ، و شما وقت خود را صرف ایجاد آگاهی از هر ناحیه از بدن خود کرده اید. سعی کنید هر روز حداقل پنج دقیقه خود را در این حالت قرار دهید. اگر در تمرین مستقل ذهن آگاهی مشکل دارید ، برنامه ها و فیلم های مختلفی در اینترنت وجود دارد که می تواند به شما کمک کند تا از نفس خود آگاه باشید و شما را از طریق آرامش عضلانی تدریجی راهنمایی کند. هر چه بیشتر تمرین کنید باید متوجه کاهش اضطراب خود شوید.
اگر تمرین ذهن آگاهی دشوار است ، درمان شناختی-رفتاری ممکن است به شما در مقابله با اضطراب کمک کند. درمان شناختی-رفتاری (CBT) از نظر علمی تأیید شده ترین درمان برای اختلالات اضطرابی است. در واقع ، بیش از ۱۰۰۰ مطالعه بر روی ۱۰۰۰۰ بیمار وجود دارد که همه اثربخشی آن را نشان می دهند.
CBT به طور متوالی در انواع مختلفی از اختلالات از جمله سکته مغزی استفاده شده است. درمان شناختی-رفتاری بر سه اصل اصلی استوار است:
برای رسیدن به ریشه اضطراب ، بیشتر درمان های CBT بر کشف الگوهای تفکر ناسالم تمرکز دارند. به عنوان مثال ، اگر بعد از سکته مغزی دچار اضطراب هستید ، یک روانشناس می تواند به شما در شناسایی افکاری که باعث اضطراب شما می شوند کمک کند. سپس ، آنها تکنیک های مفیدی را برای جلوگیری از غلبه این افکار به شما آموزش می دهند. درمان استرس سکته مغزی
روانشناس شما همچنین می تواند راه های موثری را برای منحرف کردن خود از اضطراب به شما نشان دهد. این تکنیک ها می توانند به شما کمک کنند تا اضطراب خود را قبل از اینکه شدید شود کاهش دهید. هر بیماری شرایط متفاوتی دارد ، بنابراین با درمانگر خود صحبت کنید و تکنیک های مختلفی را امتحان کنید تا ترکیبی را پیدا کنید که برای شما موثرتر است. برخی از استراتژی های مقابله بالقوه ممکن است شامل این موارد باشند:
گاهی اوقات اضطراب بعد از سکته مغزی به دلیل آسیب بافتی به قسمت هایی از مغز که احساسات شما را کنترل می کنند ، ایجاد می شود. علاوه بر این ، برخی از بازماندگان ممکن است اضطراب شدید و منفی را تجربه کنند که بر کیفیت زندگی آنها تأثیر می گذارد. در این موارد ، داروها می توانند یک درمان مفید برای تسکین علائم اضطراب باشند. برخی از رایج ترین داروهای تجویز شده برای اضطراب پس از سکته مغزی عبارتند از:
این داروها معمولا فقط به صورت کوتاه مدت استفاده می شوند. به عنوان مثال ، اگر اضطراب شدید باشد ، می توانند به کنترل اضطراب فرد کمک کنند. با این حال ، بسیاری از این داروها برای استفاده طولانی مدت مناسب نیستند. در برخی ، اثربخشی نسبتا سریع از بین می رود. علاوه بر این ، استفاده طولانی مدت از برخی داروهای اضطراب می تواند علائم خطرناک ترک را ایجاد کند که می تواند اعتیاد را تقویت کند. در برخی موارد ، استفاده طولانی مدت حتی ممکن است بهبود بیمار را مختل کند. برای اضطراب مزمن ، برخی از پزشکان ترجیح می دهند داروهای ضد افسردگی مانند ونلافاکسین تجویز کنند. این SSRI اثرات منفی کمتری دارد وقتی در دراز مدت استفاده می شود. از آنجا که داروهای اضطراب بسیار قدرتمند هستند ، فقط باید زمانی استفاده شوند که جایگزین های طبیعی موثر نباشند. هرگز سر خود دارو درمانی را شروع نکنید ، دوز را تغییر ندهید یا هر داروی اضطراب را بدون مشورت با پزشک خود متوقف کنید.
رژیم غذایی شما می تواند تاثیر زیادی بر سلامت جسمی و روانی شما داشته باشد و برخی از غذاها حتی می توانند اضطراب را تشدید کنند. به عنوان مثال ، یک مطالعه اخیر مصرف غذاهای فرآوری شده را با بروز بیشتر اضطراب و افسردگی مرتبط کرده است. بنابراین ، تغییر رژیم غذایی ممکن است به کاهش یا حتی از بین بردن اضطراب پس از سکته مغزی کمک کند. علاوه بر غذاهای فرآوری شده ، برخی از غذاهای رایج که باعث اضطراب می شوند می توانند شامل:
همه این غذاها لزوما باعث اضطراب شما نمی شوند ، اما در برخی موارد می توانند علائم را شدیدتر کنند. علاوه بر این ، ممکن است فقط به چند مورد از این موارد حساسیت غذایی داشته باشید. یکی از راه های تعیین اینکه کدام غذاها بر شما تأثیر می گذارند ، امتحان کردن یک رژیم غذایی است.
یک رژیم غذایی حذف شامل حذف موقت تمام غذاهای ممکن از رژیم غذایی شما است. بعد ، وقتی که همه این غذاها را برای چند هفته حذف کردید ، می توانید یک غذا را در هر زمان اضافه کنید. اگر متوجه بهبود علائم اضطراب خود شدید ، این ممکن است سرنخ باشد که برخی از غذاها علائم شما را بدتر می کنند.
وقتی شروع به اضافه کردن غذاها به رژیم غذایی خود می کنید ، به احساس خود پس از هر اضافه کردن توجه کنید. اگر حساسیت غذایی چیزی است که شما همچنان نگران آن هستید ، صحبت با یک متخصص آلرژی یا متخصص تغذیه می تواند اطلاعات بیشتری را به شما ارائه دهد. در حین بهبودی ، روی ساختن وعده های غذایی خود از غذاهای کامل تمرکز کنید. اولویت بندی پروتئین بدون چربی ، سبزیجات و میوه های تازه و غلات کامل یک راه عالی برای شروع است.
لیست بهترین غذاها برای بهبود سکته مغزی را بررسی کنید تا ایده هایی برای غذاهایی که می توانند به کاهش اضطراب کمک کنند ، دریافت کنید. علاوه بر این ، یک رژیم غذایی سالم با تمرکز بر این گروه های غذایی می تواند نوروپلاستیسیته ، توانایی مغز شما برای بهبود و ترمیم اتصالات از دست رفته را افزایش دهد.
ورزش بعد از سکته مغزی برای کمک به شما در بازیابی عملکرد فیزیکی و معکوس کردن اثرات ثانویه سکته مغزی مانند همی پلژی (فلج یکطرفه بدن) یا همی پارزی (ضعف یکطرفه بدن) بسیار مهم است. تکرار یا تمرین زیاد تمرینات توانبخشی به شما امکان می دهد قدرت پا را دوباره بدست آورید ، عملکرد دست را افزایش دهید و حتی توانایی راه رفتن پس از سکته مغزی را دوباره بدست آورید. همانطور که در بخش قبلی به طور خلاصه اشاره کردیم ، ورزش همچنین می تواند مزایای سلامت روان را ایجاد کند. تحقیقات نشان داده است که ورزش باعث کاهش اضطراب و اختلالات مرتبط با استرس می شود. علاوه بر این ، ورزش می تواند سلامت قلبی عروقی شما را بهبود بخشد ، به شما در مدیریت استرس کمک کند و حتی خطر سکته مغزی دوم را کاهش دهد.
با کاردرمانگر خود همکاری کنید تا یک برنامه ورزشی ایجاد کنید که نیازهای منحصر به فرد شما را برآورده کند. آنها همچنین می توانند راه هایی را برای قرار دادن ورزش های هوازی در برنامه روزانه خود برای بهبود سلامت قلبی عروقی خود توصیه کنند. در حالی که ممکن است هنوز برای کنترل اضطراب پس از سکته مغزی برای برخی از بازماندگان دارو لازم باشد ، ورزش یک راه عالی برای افزایش سلامت روانی شما است.
اضطراب یک اثر عاطفی رایج سکته مغزی است. این اثر به دلیل تغییرات عمده زندگی که بر بازماندگان سکته مغزی و مراقبان آنها تأثیر می گذارد ، تعجب آور نیست. با این حال ، اگر این احساسات اضطرابی برای هفته ها ادامه داشته باشد و بر فعالیت های شما تأثیر بگذارد ، ممکن است دچار اختلال اضطراب شده باشید. اضطراب می تواند بر بسیاری از جنبه های زندگی روزمره تأثیر منفی بگذارد ، به همین دلیل مهم است که به دنبال درمان این بیماری باشید.
بهترین درمان برای اختلالات اضطرابی اغلب شامل ترکیبی از درمان های متعدد است. به عنوان مثال ، این ممکن است شامل ذهن آگاهی ، درمان شناختی ، تغییرات رژیم غذایی و ورزش باشد. علاوه بر این ، ممکن است برای درمان موارد شدید اضطراب ، دارو لازم باشد. با پزشک خود در مورد نگرانی های خود صحبت کنید و از توصیه های تیم درمانی خود پیروی کنید تا بهترین نتایج درمان را ببینید.
امیدواریم این مقاله به توضیح اضطراب پس از سکته مغزی و علائم بازماندگان کمک کرده باشد. در حالی که اضطراب پس از سکته مغزی ممکن است شایع باشد ، درمان جامع به شما اجازه می دهد تا به مسیر توانبخشی برگردید.
–آیا استرس می تواند سبب ایجاد سکته مغزی گردد؟
خدمات توانبخشی شامل کاردرمانی و گفتاردرمانی با بهترین کیفیت و توسط درمانگران با تجربه در مرکز توانبخشی ماهان برای بیماران سکته مغزی انجام می گردد.شماره های مرکز جهت مشاوره و اخذ نوبت: