آسیب دیدگی دست برای هر کسی می تواند یک چالش منحصر به فرد باشد. علاوه بر درد همراه، آسیب های دست می تواند بسیار ناخوشایند باشد. مراحل ساده ای وجود دارد که می توانید در پروسه کاردرمانی دست برای تسریع در بهبودی خود به روشی بدون درد انجام دهید. بر اساس آسیب فردی شما، انجام یک یا چند مورد از این تمرینات دستی برای بهبودی سریع ضروری است.
هدف ما این است که شما را در کمک به بهبودی پس از جراحات یاری نماییم.
برای بیماران با شرایط خاص دست، صحبت با یک جراح دست حاذق برای تعیین روش ایده آل توانبخشی و کاردرمانی دست ضروری است. این که آیا شما یک دانش آموز ورزشکار هستید، یک کارمند مطب مبتلا به سندرم تونل کارپال هستید، یا به تازگی به آرتروز مبتلا شده اید، انجام یک یا چند تا از این تمرینات ممکن است در بهبود شما نقش داشته باشد. تمرینات ذکر شده در زیر برخی از ورزش هایی است که اغلب توصیه می شود. اینها همچنین تمرینات خوبی برای کسانی است که به طور کلی بدنبال بهبود تحرک دستان خود هستند.
۱- مشت کردن : دستان خود را به طرف جلو کشیده و مشت کنید.
۲- کشش انگشتان: شروع با یک دست در حالت عادی روی یک سطح صاف ، انگشتان خود را به آرامی صاف کنید. این حالت صاف را برای حدود یک دقیقه نگه دارید ، سپس با دست دیگر انجام دهید.
۳- بلند کردن انگشتان : برای بهبود انعطاف پذیری، دست خود را صاف روی میز قرار دهید، سپس انگشتان را به آرامی بلند کنید. این تمرین را حدود ۸-۱۲ بار برای هر دست تکرار کنید.
۴- لمس انگشت شست : در حالی که دست خود را در حالت ایستاده قرار داده اید ، هر یک از انگشتان خود را دراز کرده تا انگشت شست خود را لمس کنید.
۵- کشش پنجه : در حالی که کف دستتان رو به بیرون است ، انگشتان خود را به مدت ۳۰-۶۰ ثانیه به حالت پنجه مانند حرکت دهید.
۶- تقویت گرفتن : یک توپ تقویت کننده سفت را تا حد ممکن ۱۰-۱۵ بار با هر دست فشار دهید.
۷- نیشگون گرفتن : یک تکه خمیر بازی یا اسفنج نرم را بین نوک یکی از انگشتان و انگشت شست خود بگیرید. این کار را برای حدود یک دقیقه انجام دهید، آن را حدود ۱۰-۱۵ بار تکرار کنید.
۸- بالا آوردن مچ: مچ دست خود را روی حوله تا شده یا شیئی به ابعاد مشابه قرار داده و دست خود را از لبه آن آویزان کنید، سپس مچ دست خود را بلند کنید. دست را کاملاً بالا و پایین ببرید ، ابتدا کف دست رو به پایین باشد ، سپس کف دست را رو به بالا قرار دهید.
۹- حرکت طرفی مچ : مانند تمرین قبل، مچ دست / بازو را روی حوله تا شده قرار دهید، این بار دست به پهلو و انگشت شست به سمت بالا باشد. سپس دست خود را در دامنه کامل حرکت به بالا و پایین تکان دهید.
۱۰- چرخش مچ : در حالی که ایستاده یا نشسته اید و آرنج خود را در زاویه ۹۰ درجه خم کرده اید ، مچ دستان خود را بچرخانید و کف دست خود را به بالا ، سپس پایین و طرفین حرکت دهید.
۱۱- باز کردن انگشت شست : انگشت شست خود را از حالت طبیعی خود به مرکز کف دست و پشت حرکت دهید.
۱۲- تمرینات لغزش تاندون : تمرکز این تمرین بر قرار دادن دست در موقعیت های مختلف و سپس بازگرداندن آن به حالت صاف است. ابتدا یک مشت قلاب مانند، سپس یک مشت کامل، و در انتها یک مشت مستقیم ایجاد کنید.
شما می توانید با این تمرینات روند بهبود آسیب دیدگی دست خود را با سهولت نسبی طی کنید. کاردرمانگران مرکز توانبخشی ماهان می توانند به شما کمک کنند تا از پس این چالش ها برآیید و به سمت بهبودی پایدار حرکت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کاردرمانی دست و چگونگی پیشرفت در بهبودی خود با ما تماس بگیرید.
کلمات کلیدی :
کاردرمانی دست – کاردرمانی شکستگی – کاردرمانی انگشت – کاردرمانی شست – کاردرمانی مچ دست – کاردرمانی آرنج – کاردرمانی چرخش ساعد
۶۶۶۳۴۴۰۹
۰۹۱۹۷۰۶۱۷۹۰