ممکن است قبلاً شنیده باشید که ورزش منظم می تواند روحیه شما را تقویت کند. اگر کودک بیش فعالی ADHD دارید، یک تمرین باعث کسب چیزی بیش از داشتن احساس خوب شود. همچنین ورزش می تواند به کنترل علائم کودک شما کمک کند.
حتی یک جلسه حرکت بدن می تواند انگیزه کودک تان برای انجام کارهای ذهنی را ارتقاء داده، قدرت مغز را افزایش دهد، به او انرژی دهد و کمک کند احساس سردرگمی کمتری داشته باشد. این ورزش ها به روشهای مشابه داروهای بیش فعالی ADHD بر روی مغز عمل می کنند.
اگرچه برای بهره مندی از این مزایا، باید روش درست و میزان مناسبی از این ورزش ها را انجام دهید. نکته اصلی این است که فعالیتی متناسب با سبک زندگی کودک خود پیدا کرده و سپس به آن پایبند باشید.
اثرات ورزش مانند دارو تنها برای مدتی ادامه دارد. تمرین خود را به عنوان یک “دوز” درمانی تصور کنید. حداقل یک فعالیت ۳۰-۴۰ دقیقه ای در روز، ۴ یا ۵ روز در هفته را دنبال کنید.
تمرینی که انتخاب می کنید به خود شما بستگی دارد، اما مطمئن شوید که این تمرینات از نظر شدت تا حدودی شدید باشد به این معنی که در طول تمرین:
اگر مطمئن نیستید که شدت ورزش شما چه میزان باید باشد، با کاردرمان خود صحبت کنید. آنها ممکن است به شما توصیه کنند از دستگاه اندازه گیری ضربان قلب یا برخی از دستگاه های دیگر استفاده کنید تا مطمئن شوید از تمرین بیشترین بهره را می برید.
انواع ورزش هایی که می توانید انجام دهید :
این همان چیزی است که قلب شما را به تپش می اندازد. شما می خواهید کاری انجام دهید که ضربان قلب شما را بالا برده و آن را برای مدت زمان مشخصی مانند نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه در آن حالت نگه دارد.
ورزش های هوازی مسیرهای جدیدی را در مغز شما ایجاد کرده و آن را با مواد شیمیایی که به توجه و تمرکز شما کمک می کنند، جایگزین می کند.
شما می توانید یکی از این موارد را امتحان کنید:
می توانید این فعالیت ها را در فضای باز یا داخل منزل انجام دهید ، اما اگر مشکلی ندارید بیرون بروید.مطالعات نشان می دهد هنگام ورزش در طبیعت بودن می تواند علائم بیش فعالی و نقص توجه و تمرکز را حتی بیش از ورزش در داخل منزل، کاهش دهد.
متخصصان می گویند هرچه ورزش پیچیده تر باشد، برای مغز نیز بهتر است.ورزش هایی مانند کاراته ، تکواندو ، جیوجیتسو و جودو بر کنترل خود و جمع کردن ذهن و بدن شما متمرکز هستند.
هنگامی که ورزش های رزمی انجام می دهید ، شما این مهارت ها را آموزش می بینید:
اگر ورزش های رزمی مورد علاقه شما نیست، سایر فعالیت های بدنی که ذهن و بدن شما را نیز به چالش می کشند عبارتند از:
اگر تازه ورزش را شروع کرده اید، در ابتدا به دنبال فعالیت های هوازی مانند پیاده روی یا آهسته دویدن بروید.
بعد از اینکه مدتی مشغول این تمرینات شدید، برای تنوع مقداری فعالیت تقویتی اضافه کنید. تمریناتی مانند:
لانگ : به منظور تقویت پا و باسن کاملاً مؤثر بوده و گروه های بزرگ عضلات اندام تحتانی را هدف قرار می دهد.
اسکات : به شما در ساخت توده عضلانی کمک می کند و در عین حال عملکرد و قدرت را نیز بهبود می بخشد.
شنای سوئدی : برای افزایش عضلات بالا تنه بدن مفید است. عضلات سه سر بازو، عضلات سینه و شانه ها را به کار می اندازد.
بارفیکس : آقایان باید حداقل توان انجام ۸ حرکت را داشته و ۱۳-۱۷ تکرار مناسب و قوی در نظر گرفته می شود. و زنان باید بتوانند بین ۱-۳ حرکت انجام داده و ۵-۹ تکرار مناسب و قوی به نظر می رسد.
وزنه برداری
اگر به یک لیگ سافت بال یا فوتبال ملحق شوید، ممکن است چندین بار در هفته شما را سرگرم نموده و وادار به تحرک کند. ورزشهای سازمان یافته تمام مزایای ورزش بدنی را با پاداش اضافی یک گروه اجتماعی برای ایجاد انگیزه در شما دارند.
کار گروهی مهارت های ارتباطی شما را تقویت نموده و به شما کمک می کند به فعالیت های خود فکر کرده و از قبل برنامه ریزی کنید. همچنین عضویت در یک تیم می تواند باعث افزایش عزت نفس شما شود.
ورزش نیز درست مثل دارو، فقط در صورت انجام به صورت مداوم می تواند به شما کمک می کند تا اختلال بیش فعالی و نقص توجه و تمرکز (ADHD) را درمان کنید. اما اگر در دامنه توجه مشکلی دارید، چگونه مسیر را ادامه می دهید؟ این نکات را امتحان کنید:
–با جذاب نگه داشتن این مسیر، انگیزه خود را حفظ کنید: نوع ورزش را تغییر دهید. اگر هر روز یا هفته فعالیت خود را تغییر دهید می توانید از سست شدن نسبت به ادامه کار جلوگیری نمایید.
–یک همکار پیدا کنید : یک دوست تمرینی می تواند به شما کمک کند در مسیر خود باشید و به شما در گذراندن زمان هنگام تعریق کمک می کند.
-ورزش صبحگاهی : اگر مصرف دارو در برنامه شما قرار دارد، صبح قبل از مصرف اول ورزش را انجام دهید. به این ترتیب بیشترین سود را از تمام مواد شیمیایی اضافی تقویت کننده روحیه در بدن خواهید برد.
–مصرف داروها را ادامه دهید : ورزش می تواند تاثیر زیادی در علائم اختلال بیش فعالی و نقص توجه و تمرکز شما ایجاد کند، اما به هیچ عنوان جایگزین داروی شما نمی شود. سایر اقدامات درمانی خود را متوقف نکنید مگر اینکه پزشک شما بگوید اشکالی ندارد.
تلفن های تماس :
۶۶۶۵۹۷۴۰
۶۶۶۳۴۴۰۹
۰۹۱۹۷۰۶۱۷۹۰
۰۹۳۰۷۰۵۹۸۱۲