آیا کودکان فلج مغزی بیشتر مستعد مشکلات رفتاری هستند؟
مشکلات رفتاری مانند بداخلاقی در هر کودکی کاملاً نرمال است.
هر چند که دلایل بنیادی مشکلات رفتاری برای هر کودک CP می تواند متفاوت باشد.
این مقاله چگونگی تأثیر فلج مغزی بر روی رفتار کودک شما را شرح داده و راهکارهایی را جهت حل مؤثر این مشکلات رفتاری، به اشتراک می گذارد. بیاید شروع کنیم!
فلج مغزی یک ناتوانی حرکتی است که در اثر آسیب به مغز در حال رشد ایجاد می شود.
اگرچه CP به طور مستقیم بر روی رفتار تأثیر نمی گذارد، اما علائم آن می تواند سبب گردد که کودک شما به راحتی نا امید شده و از کوره در برود.
مشکلات رفتاری مثل جیغ زدن یا رفتارهای مخرب معمولاً یک واکنش به احساس سر کوب شدن، استرس، و یا عدم درک کودک می باشد.
بیایید تعدادی دلیل را در مورد اینکه چرا فلج مغزی کودک شما ممکن است بر روی رفتار او تأثیر بگذارد، بررسی کنیم.
نقائص حرکات دهانی
فلج مغزی می تواند بر قسمتهای زیادی از بدن تأثیر بگذارد که حتی شامل عضلات اطراف دهان نیز می شود (که به شما اجازه صحبت کردن و غذا خوردن را می دهند.)
بد اخلاقی ممکن است در نتیجه درک نادرست احساسات ناشی از دشواری در بر قراری ارتباط باشد.
ممکن است کودکان به طور مداوم بابت این مشکلات تکرار شونده رنجیده شوند و برای نشان دادن نا امیدی خود به طغیان های عاطفی روی آورند.
همچنین آنها ممکن است دلسرد شده و از برقراری ارتباط اجتناب کنند.
مقایسه با همسالان
کودکان با تماشا کردن اطرافیان خود یاد می گیرند؛ چنانکه یک کودک زود هنگام پی به مشکلات فلج مغزی خود ببرد، این مسئله می تواند سبب ایجاد و احساس متفاوت بودن او با سایر کودکان شده و لذا رفتارهای اجتنابی از خود نشان دهد.
مثلاً نقائص حرکتی ممکن است از توانمند شدن کودک شما برای حرکت در محیط و مشارکت در بازی هایی که بقیه کودکان مشغول آن هستند، جلوگیری نماید.
حتی تفاوت های فیزیکی (مثل پوشیدن یک بریس پا استفاده از یک واکر) نیز می تواند سبب ایجاد احساس تنهایی و طرد شدن در کودک شما گردد.
اختلالات یادگیری
اختلالات یادگیری به طور مستقیم با فلج مغزی مرتبط نیستند اما آنها معمولاً با هم اتفاق می افتند .
در حقیقت نزدیک به ۵۰% افراد CP اختلال یادگیری دارند.
اختلال یادگیری می تواند سبب دشواری در پردازش اطلاعات در کودکان CP شود. هر چند که این بدان معنی نیست که آنها قادر به یادگیری نمی باشند.
کودکان CP با مساعدت متناسب (مثل زمان اضافی برای تکمیل فعالیت ها یا توجه انفرادی) می توانند در زمینه ی تحصیلی موفق باشند.
درد اسکلتی عضلانی
علائم فلج مغزی مانند انقباضات عضلانی غیر ارادی، دشواری در حفظ تعادل، و حرکات غیر قابل کنترل می تواند سبب وارد شدن استرس بر روی عضلات و مفاصل شده و منجر به ایجاد درد مزمن می گردد.
ممکن است کودکان فلج مغزی در واکنش به احساس درد، مضطرب شده یا مقاومت کنند و رفتار پر تنشی داشته باشند.
تعامل والدین
شاید شما تشخیص ندهید اما کودک شما دائم در حال تماشای شماست.
از بسیاری جهات، کودکان رفتارها و عملکردهایی را که در اطرافشان مشاهده می کنند، منعکس می نمایند.
همچنین چنانچه کودک شما بتواند مضطرب بودن یا مشوش بودن شما را حس کند، آنها ممکن است شروع به بازتاب این احساست نمایند.
اکنون که شما پی برده اید چگونه مشکلات جسمی می توانند بر روی رفتار یک شخص تأثیر بگذارند، بیایید روش های مدیریت این مشکلات رفتاری در کودکان فلج مغزی را بررسی کنیم.
گفتاردرمانی: کودکان با نقائص حرکت دهانی می توانند برای تقویت عضلات اطراف دهان و بهبود گفتار خود به گفتاردرمانی بروند. کودکانی که نقائص حرکات دهانی شدیدتری دارند می توانند چگونگی استفاده از ابزارهای ارتباطی جایگزین و افزودنی را جهت افزایش مهارتهای ارتباطی خود یاد بگیرند.
گروه حمایتی: عضویت در گروههای حمایتی فلج مغزی، روش بسیار خوبی است تا کودک شما با کودکان فلج مغزی دیگر ملاقات کند. همچنین گروه حمایتی می تواند منبع اطلاعاتی بزرگی برای والدین باشد.
کاردرمانی: کاردرمانی به کودکان فلج مغزی کمک می نماید تا تحرکشان را از طریق تمرینات کششی و تقویتی بهبود ببخشند. این کار به طویل شدن عضلات اسپاستیک و حفظ دامنه ی حرکتی کمک می کند.
برنامه های ورزشی تطبیقی: مشارکت در برنامه های ورزشی تطبیقی می تواند روش بسیار مناسبی جهت بهبود تحرک و ارتباطات اجتماعی با دیگر کودکان باشد.
مهم است که درک کنیم بعضی مشکلات رفتاری ممکن است اصلاً ارتباطی به فلج مغزی نداشته باشند.
حتی چنانچه نقایص حرکتی فرزند شما دلیل مشکلات رفتاری نباشد، آموزش راههای مؤثر و کم عارضه برای برقراری ارتباط ضروری است.
با افزایش سن کودک از شدت مشکلات رفتاری کم شده و او یاد می گیرد تا نیاز های خود را بهتر بیان کند.
کودک شما در یک محیط امن و حمایتی یاد می گیرد که محرک های احساسی خود را شناسایی کرده و روش های کارآمدتری را برای مقابله تمرین نماید.
کلمات مرتبط :
کاردرمانی غرب تهران – گفتاردرمانی غرب تهران – کاردرمانی در مهرآباد جنوبی – کاردرمانی در آزادی – کاردرمانی در یافت آباد – کاردرمانی در تهرانسر – بهترین کاردرمانی غرب تهران- کاردرمانی فلج مغزی – کاردرمانی شهرک ولیعصر
۰۲۱۶۶۶۵۹۷۴۰
۰۲۱۶۶۶۳۴۴۰۹
۰۹۳۰۷۰۵۹۸۱۲
۰۹۱۹۷۰۶۱۷۹۰